Слънцезащитни кремове – как да изберете

Активните хора изложени на открито трябва да ползват непременно слънцезащитни продукти!

Разбира се, лятото ни носи много положителни емоции. Всички сме в очакване старта на горещите летни дни, за да плуваме и да носим леки дрехи. Уви, слънчевите UV лъчи са твърде опасни за кожата ни и прякото й излагане може не само да доведе до бързото състаряване, но и крие голям риск от рак на кожата.

Много хора са в заблуда, че докато правят слънчеви бани, не могат да изгорят. Силното слънчево изгаряне може да развали дори най-добрата лятна ваканция и да донесе много страдания. За да се избегне това, не забравяйте да използвате атаче добра козметика за слънцезащита.

Преди това обаче трябва да знаете как да изберете подходящ SPF фактор, който да достави нужния „протектор“ за кожата ви.

За какво да следите в избора на слънцезащитен крем?

За да изберете добър защитен крем за лице и тяло, обърнете внимание на следните фактори:

Цветът на кожата и нейния вид – ако имате много светла кожа и коса, както и голям брой лунички, трябва да помислите за слънцезащитни кремове и лосиони с висок фактор SPF. Такива се избират и за деца.

Като цяло, в избора на слънцезащитни продукти се отнася следното правило: по-леките са за по-тъмна кожа, а по-високите за светлата кожа.

Няма значение, какъв тип е кожата, винаги се нуждае от хидратация.

Необходимо количество – при закупуване на слънцезащитни продукти предвидете не само крем за лице, но и лосион за тяло. Има множество продукти на пазара, така, че спокойно може да се насочите и към такива, които да ползвате преди излагане на пряка слънчева светлина и по време, както и продукти за след излагане на слънце.

Ако не планирате твърде агресивен почивка на море за повече от седмица, ще ви е достатъчна бутилка от около 200 мл.

Хората с чувствителна кожа, както и възрастните хора използват слънцезащитен крем с висок фактор SPF. Такъв ще осигури допълнителна защита срещу появата на старчески петна, фини линии (бръчки) и сухота на кожата; Въпреки лекотата на употреба не, купувайте слънцезащитни спрейове.

Химикалите и прах във въздуха могат да повлияят неблагоприятно състояние на дихателните пътища. Обърнете внимание на състава. Най-ефективни и с леко действие са титанов диоксид, цинков оксид. За малките деца е по-добре да се избегне излагането на пряката слънчева светлина, но избора на кремове с фактор SPF.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /www/honda-bulgaria.com/addon_domains/pc-varna.com/www/root/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen(): unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /www/honda-bulgaria.com/addon_domains/pc-varna.com/www/root/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81