Видове сребърни верижки и как да ги почистваме

Сигурно всеки път, когато избирате сребърни верижки или синджири за себе си, или за подарък, се двоумите кой е най-подходящия вид. Оказва се, че изборът е труден, защото има над 10 вида плетки, всяка от които е подходяща за различен тип украшения и висулки. Едни от плетките са подходящи за финни дамски верижки, а други за масивни сребърни ланци по-желани от мъжете.

Видове плетки в сребърните ланци и верижки

Според онлайн магазина за дамски бижута Magazinigranat.com на пазара се предлагат няколко основни типа плетки.

Има „класическа“ плетка и нейни варианти: плетките „Булгари“ и „Панцер“. Тези плетки се състоят от еднакви по големина и форма квадратни, кръгли или елипсовидни елементи и са предпочитани за подарък, когато не се знае каква висулка ще се носи със синджира или ланеца.

По-впечатляващо изглеждащи варианти са т.н. плетки тип „Картие“ и „Житен клас“, като и двете верижки спокойно могат да се носят и самостоятелно, без висулки. „Картие“ е изработена от редуващи се елементи с по-голям и по-малък диаметър, а „Житен клас“ се изработва от преплетени една в друга нишки.

„Венецианската“ плетка, позната и с другото си име „Кралска“ е от плътни квадратни елементи, които са сплетени в 3D форми.

„Тондо“ прилича на фина мрежичка, а „Гучи“ има характерният за модния гигант външен вид, с пресечени през средата елементи, който е нейна запазена марка.
Интересна плетка имат сребърните верижки и ланци тип „Корабно въже“, която прилича на преплетени моряшки възли, а „Сингапур“ се прави от спираловидно усукани елементи, които придават изключително въздушна и екстравагантна визия.

Към синджирите се причисляват и т.н. ланци, които се изработват от масивни преплетени елементи и тъй като са доста тежки, обикновено се предпочитат за подарък за мъже. Цялото многообразие от онлайн бижута в Magazinigranat.com може да видите в тази категория със сребърни ланци и верижки тук

да почистим сребърни верижки в Магазини Гранат

Почистване на сребърните верижки

Но каквито и сребърни синджири или верижки да сте избрали, с времето те потъмняват и се налага да бъдат почиствани, за да възвърнат пълният си блясък и красота. Освен специализираните пасти за почистване на сребро, има и домашни методи, при които се използват евтини продукти, налични във всеки дом.

Пастата за зъби почиства леко до средно замърсени сребърни ланци и синджири. Добре е тя да бъде обикновена, без абразивни частици в нея. Вземаме парченце плат, изстискваме от пастата за зъби върху него и внимателно търкаме верижката или синджирчето. След това изплакваме с вода.

Със сода за хляб могат да бъдат почистени и по-упорити замърсявания на сребърни верижки, ланци и синджири с по-сложна плетка. Смес от сода и топла вода се прави с консистенцията на каша и после се процедира както с почистването с паста за зъби. За по-упоритите замърсявания може да се прибегне и към следната процедура: смесваме 1 супена лъжица сода и 50 мл вода, загряваме на котлона и слагаме ланеца да поври около 5 минути, след което се изплаква и затърква с памуче.

Тези няколко метода за почистване на сребърните бижута ще дадат нов живот на вашите украшения, а ефекта ще ви изненада приятно. Бъдете сигурни, че поне няколко човека ще ви попитат, дали сте си купили ново сребърно бижу.

Благодарим за предоставената авторска информация и ценни съвети на Magazinigranat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /www/honda-bulgaria.com/addon_domains/pc-varna.com/www/root/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81

Warning: fsockopen(): unable to connect to www.sweetcaptcha.com:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /www/honda-bulgaria.com/addon_domains/pc-varna.com/www/root/wp-content/plugins/sweetcaptcha-revolutionary-free-captcha-service/library/sweetcaptcha.php on line 81